fbpx

Προσοχή στην επιλογή του Ορθοδοντικού

Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Ορθοδοντικών Ελλάδος εφιστά την προσοχή του κοινού κατά την επιλογή του κατάλληλου ιατρού για την ορθοδοντική του θεραπεία.

Ως αποδέκτες πολλών, ολοένα και αυξανόμενων σε αριθμό, καταγγελιών από δυσαρεστημένους ασθενείς και λαμβάνοντας υπόψη την ανεξέλεγκτη διαφήμιση οδοντιάτρων στο διαδίκτυο για παροχή ορθοδοντικών υπηρεσιών που επιτελούνται με «μαγικό» τρόπο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε κάποιες περιπτώσεις με αόρατους μηχανισμούς, έχουμε την υποχρέωση να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

  • Η Ορθοδοντική είναι πρώτη επίσημα αναγνωρισμένη Οδοντιατρική ειδικότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Για την απόκτησή της απαιτείται Πτυχίο Οδοντιατρικής και στη συνέχεια τριετή, τουλάχιστον, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ορθοδοντική σε πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Ο τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής κατοχυρώνεται μετά από εξετάσεις στο Υπουργείο Υγείας.
  • Ο Ειδικός Ορθοδοντικός είναι ο κατεξοχήν Οδοντίατρος που διαθέτει ευρεία ακαδημαϊκή εκπαίδευση και μεγάλη κλινική εμπειρία σε ποικίλες ορθοδοντικές μεθόδους και τεχνικές, ώστε να μπορέσει να επιτύχει το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα, με τον πλέον προβλέψιμο και αποτελεσματικό τρόπο. Διασφαλίζεται έτσι, η μακροπρόθεσμη επιτυχία της ορθοδοντικής θεραπείας για κάθε ασθενή (παιδί ή ενήλικα).
  • Το όμορφο χαμόγελο είναι η προτεραιότητα της επιτυχημένης ορθοδοντικής θεραπείας. Όμως η αισθητική του προσώπου πρέπει να συνδυάζεται με την αποκατάσταση της σωστής σύγκλεισης, την καλή λειτουργία του στόματος και τη βελτίωση των σκελετικών προβλημάτων των γνάθων. Δεν περιορίζεται μόνο στο να «ισιώσουν» τα μπροστά μας δόντια.
  • Η διάρκεια της θεραπείας και η επιλογή της τεχνικής (σιδεράκια μεταλλικά, κεραμικά, εσωτερικά, διαφανείς νάρθηκες) βασίζεται στο εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας που καταρτίζει ο ορθοδοντικός. Δεν υπάρχουν ταχείες θεραπείες και «θαυματουργές» ορθοδοντικές συσκευές!

Η ελεύθερη επιλογή ιατρού είναι δικαίωμα του κάθε ασθενούς.

Δική μας ευθύνη είναι να  ενημερώσουμε το κοινό ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 500 και πλέον Ειδικοί Ορθοδοντικοί, εγγεγραμμένοι στο μητρώο των κατά τόπους Οδοντιατρικών Συλλόγων, που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την παροχή υψηλού επιπέδου ορθοδοντικών υπηρεσιών προς τους ασθενείς τους.

 Ο Επαγγελματικός μας Σύλλογος είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση και πρόσθετη πληροφορία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απευθυνθείτε στον Ειδικό για να σας χαρίσει το χαμόγελο που ονειρεύεστε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος


Εκτύπωση  

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, καλώς ήλθατε στη νέα, επανασχεδιασμένη και εύχρηστη ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ο.Ε. Φιλοδοξούμε να γίνει χρήσιμο εργαλείο για την έγκαιρη επαγγελματική σας ενημέρωση και για την παροχή πληροφοριών στο κοινό για την ειδικότητα της Ορθοδοντικής.

Καλή σας πλοήγηση!

Δρ. Ανδρέας Καραμούζος
Image

Χορηγός Ιστοσελίδας

adress GR 2 lines narrow

Στοιχεία Επικοινωνίας

esoe.orthodontists (@) gmail.com

210.361 9747

Μαυρομιχάλη 95-97, Αθήνα 11472


 Στοιχεία GDPR

Πολιτική Απορήτου & Cookies