fbpx

EFOSA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των ορθοδοντικών Συλλόγων)

Αντιπροσωπεύει σαν οργάνωση «ομπρέλα» όλους τους εθνικούς  Επαγγελματικούς Συλλόγους των Ορθοδοντικών της  Ευρώπης και βοηθά την υπεράσπιση της ειδικότητας της Ορθοδοντικής στην Ευρώπη. Τα μέλη αντιπροσωπεύονται σε ένα εκλεγμένο Διοικητικό συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει δυο φορές ανά έτος. Κάθε χρόνο παράλληλα με το συνέδριο της  Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας συνέρχεται η Γενική Συνέλευση όλων των χωρών μελών.

 Ο σημερινός πρόεδρος της EFOSA είναι Julian O'Neill. Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ορθοδοντική Εταιρεία (EOS). Ο Πρόεδρος της EFOSA συμμετέχει σαν  Μέλος στο  Συμβούλιο της EOS ενώ ένα μέλος του Συμβουλίου της EOS λειτουργεί και ως Μέλος του Συμβουλίου του EFOSA. 

Καθήκοντα και Ευθύνες του EFOSA

EFOSA: Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των ορθοδοντικών Συλλόγων (1976)

  1. Έχει ενεργό ρόλο στην υλοποίηση της αναγνώρισης της ειδικότητας της Ορθοδοντικής και την καθιέρωση ενός  μητρώου ειδικών Ορθοδοντικών  σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)
  2. Η προώθηση της ποιότητας της φροντίδας που παρέχεται από την ειδικούς ορθοδοντικούς εντός της ΕΕ
  3. Η προώθηση υψηλού επιπέδου κατάρτισης των ορθοδοντικών εντός της ΕΕ
  4. Ενθάρρυνση της αξιολόγησης των πανεπιστημίων και άλλων επίσημα αναγνωρισμένων ιδρυμάτων για την κατάρτιση των ορθοδοντικών εντός της ΕΕ
  5. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ορθοδοντικών εντός της ΕΕ προς τις αρχές της ΕΕ και προβαίνει σε δηλώσεις για πολιτικά θέματα και οικονομικά θέματα. Πράττει  με τον ίδιο τρόπο μετά από αίτημα του Επαγγελματικού Συλλόγου των Ορθοδοντικών ανά χώρα.

EFOSA και NEBEOP

 

Μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές πρωτοβουλίες είναι τα τελευταία χρόνια η ίδρυση του NEBEOP (Network of Erasmus Based European Orthodontic Programs), το δίκτυο των βασισμένων στο Erasmus ευρωπαϊκών Ορθοδοντικών προγραμμάτων. Μέχρι σήμερα το NEBEOP έχει πάνω από 50 μεταπτυχιακά προγράμματα ως ενεργά και προσωρινά μέλη.

Ο EFOSA συνεχίζει να υποστηρίζει την πρωτοβουλία NEBEOP δεδομένου ότι πιστεύει ότι αυτό είναι ο καλύτερος  τρόπος για να βελτιωθούν τα πρότυπα της κατάρτισης των Ορθοδοντικών ακόμα και πέρα από την Ευρώπη.

Το συμβούλιο του EFOSA  επίσης θεωρεί ότι είναι σημαντικό να βελτιωθεί το δίκτυο επαφών στην οδοντιατρική σε όλη την Ευρώπη. Με αυτό το στόχο, η EFOSA έχει γίνει θυγατρικό μέλος της πλατφόρμας για την καλύτερη υγεία στην Ευρώπη ( Platform for Better Health in Europe). Είναι επίσης σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολόγων (EFP) και με την  ένωση για την Οδοντική Εκπαίδευση στην Ευρώπη ADEE (Association for Dental Education in Europe).

 EFOSA και ΑΑΟ

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του EFOSA παρευρίσκεται ο εκάστοτε πρόεδρος της AAO (American Association of Orthodontists) μαζί με τον εκλεγμένο μελλοντικό πρόεδρο σε μια προσπάθεια συντονισμού των δράσεων για την υποστήριξη της ειδικότητας την ποιότητα της εκπαίδευσης, την προστασία των ειδικών Ορθοδοντικών καθώς και την ενημέρωση του κοινού για τη διαφορά των Ορθοδοντικών από τους γενικούς οδοντίατρους.

Ενεργά μέλη:

Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάς, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσέχικη Δημοκρατία, Φιλανδία.

Προσωρινά μέλη:

Αυστρία και Ισπανία μέχρι την επίσημη αναγνώριση από το κράτος της Ορθοδοντικής Ειδικότητας

Θυγατρικό μέλος:

Τουρκία

 

 

 

 


Εκτύπωση  

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, καλώς ήλθατε στη νέα, επανασχεδιασμένη και εύχρηστη ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ο.Ε. Φιλοδοξούμε να γίνει χρήσιμο εργαλείο για την έγκαιρη επαγγελματική σας ενημέρωση και για την παροχή πληροφοριών στο κοινό για την ειδικότητα της Ορθοδοντικής.

Καλή σας πλοήγηση!

Δρ. Ανδρέας Καραμούζος
Image

Χορηγός Ιστοσελίδας

adress GR 2 lines narrow

Στοιχεία Επικοινωνίας

esoe.orthodontists (@) gmail.com

210.361 9747

Μαυρομιχάλη 95-97, Αθήνα 11472


 Στοιχεία GDPR

Πολιτική Απορήτου & Cookies