Εγκύκλιος διευκρινιστική για τοποθέτηση διαχωριστών-ΠΑΓΙΔΕΣ αμάλγαματος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε συνημμένα τη διευκρινιστική εγκύκλιο για τους διαχωριστές αμαλγάματος που έστειλε η Ε.Ο.Ο. προς τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους (μετά από ερωτήματά τους).

Το δίκαιο αίτημα του Ε.Σ.Ο.Ε. επιβεβαιώνεται και στην παρούσα εγκύκλιο, δεδομένου ότι αναφέρεται ρητώς ότι "οι ορθοδοντικοί που παρέχουν αποκλειστικά και μόνο ορθοδοντικές υπηρεσίες και δεν ασκούν καμία πράξη γενικής οδοντιατρικής δεν χρησιμοποιούν αμάλγαμα, δεν τροχίζουν εμφράξεις αμαλγάματος, ούτε δόντια που περιέχουν τέτοιες εμφράξεις. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται οι φορείς αυτοί Π.Φ.Υ. οδοντιατρεία ή πολυοδοντιατρεία -συστεγαζόμενα με επιστημονικά υπεύθυνο για κάθε έδρα ορθοδοντικό, να προμηθεύονται διαχωριστή αμαλγάματος..."

Ο Ε.Σ.Ο.Ε. σέβεται πλήρως τους κανονισμούς που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προκειμένη όμως περίπτωση αποκαθίσταται μία "αδικία" δεδομένου ότι σε κανένα αμιγώς ορθοδοντικό ιατρείο δεν χρησιμοποιούνται ή τροχίζονται εμφράξεις αμαλγάματος. Η προσθήκη της πρότασης " με επιστημονικά υπεύθυνο για κάθε έδρα ορθοδοντικό" ενισχύει την επαγγελματική διάσταση των ορθοδοντικών ιατρείων.

Συναδελφικά,

Για το Δ.Σ. του  Ε.Σ.Ο.Ε.,

Ανδρέας Καραμούζος                                                          Άννα Παπαδογεωργάκη-Αναγνώστου

Πρόεδρος  Ε.Σ.Ο.Ε.                                                                       Γεν.Γραμματέας.  Ε.Σ.Ο.Ε.

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, καλώς ήλθατε στη νέα, επανασχεδιασμένη και εύχρηστη ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ο.Ε. Φιλοδοξούμε να γίνει χρήσιμο εργαλείο για την έγκαιρη επαγγελματική σας ενημέρωση και για την παροχή πληροφοριών στο κοινό για την ειδικότητα της Ορθοδοντικής.

Καλή σας πλοήγηση!

Δρ. Ανδρέας Καραμούζος